Göteborg Konst söker intendent och konsttekniker

Dekorativ bild med symboler

Göteborg Konst söker nu två nya medarbetare som kan arbeta med konstsamlingen: en intendent och en konsttekniker. Båda tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid. Ansök senast 17 april.

Intendent

I tjänsten som intendent arbetar du med konstsamlingen och med konstförmedling. I uppdraget ingår att planera, koordinera och placera ut konstkollektioner i offentliga miljöer tillsammans med kollegor. Du arbetar både administrativt och praktiskt med att hantera konstverk.

Tjänsten kräver en kandidatexamen inom konstvetenskap, fri konst eller annan eftergymnasial utbildning som vi bedömer likvärdig. Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av arbete med konstförmedling samt utställningsverksamhet eller konstkollektioner.

B-körkort är ett krav då en stor del av arbetet sker ute på olika kommunala verksamheter.

Sök tjänsten senast 17 april. Tillträde 1 augusti.

Läs mer om tjänsten och ansök via goteborg.se: Intendent till Göteborg Konst

Konsttekniker

I rollen som konsttekniker arbetar du med att placera ut och installera konstkollektioner i stadens kommunala verksamhetslokaler. Uppdraget omfattar även att transportera, emballera, rama in, registrera, inventera och dokumentera konstverk.

Vi söker dig med konstnärlig utbildning eller med erfarenhet av praktiskt arbete inom kulturområdet. Du har erfarenhet av att arbeta med hantering av ömtåliga föremål i samband med emballering, transport, montering och demontering. Du ska ha kännedom om modern- och samtidskonst samt erfarenhet av att bedöma konstnärliga tekniker.

Tjänsten kräver B-körkort.

Sök tjänsten senast 17 april. Tillträde 1 augusti eller enligt överenskommelse.

Läs mer om tjänsten och ansök via goteborg.se: Konsttekniker till Göteborg Konst