Konsten tar plats i Bergsjön – kollektiv process bakom kulturhusets nya konstgestaltning

Jelena Rundqvist och Haky Jasim vid skulpturen "Gungascenen", en av flera delar i konstgestaltningen "By Bergsjön".

Kulturhuset Bergsjön i nordöstra Göteborg har slagit upp portarna och blev genast välbesökt av Bergsjöborna. I veckan står också kulturhusets nya konstgestaltning ”By Bergsjön” helt klar, som är resultatet av ett konstprojekt där lokala kulturutövare har utformat konsten i en kollektiv process.

Läs mer ”Konsten tar plats i Bergsjön – kollektiv process bakom kulturhusets nya konstgestaltning”

Så blir Västlänkens nya konstgestaltningar – svindlande avtryck i tid och rum

Skisser av Ruth Ewans förslag "Everything Must Change" och Nina Canells "Pitch Drop Pavilion (700 years)". Bilder: Petter Yxell, Nina Canell.

Konstnärerna Ruth Ewan och Nina Canell vinner den internationella upphandlingen om att skapa två nya konstgestaltningar till Västlänken. För området runt Korsvägen skapar Ruth Ewan en alternativ klocka som återger göteborgarnas observationer av naturens skiftningar, medan Nina Canell gör ett (sju)hundraårigt experiment med beckdroppar för Haga.

Läs mer ”Så blir Västlänkens nya konstgestaltningar – svindlande avtryck i tid och rum”

Sex konstgestaltningar till Masthugget Väst – ”som en konsthall för offentlig konst”

Ulrika Segerbergs "Kissed by Baubo" är en av sex konstgestaltningar som tar plats i parkeringsanläggningen Masthugget Väst. Bilden visar en skiss.

Den nya parkeringsanläggningen Masthugget Väst kommer att bli nio våningar hög. Här kommer, förutom parkeringsplatser, finnas rum för kulturverksamheter, företag, restaurang, idrottshall – och offentlig konst. – Vi har en tanke om att skapa som en permanent utställning i huset, säger Sarah Hansson på Göteborg Konst.

Läs mer ”Sex konstgestaltningar till Masthugget Väst – ”som en konsthall för offentlig konst””