Anti-handikapp: Göteborgs sjätte stadsport – ny konst vid Västlänkens Station Centralen

Visualisering av Goldin+Sennebys vinnande förslag "Anti-Handikapp: Göteborgs sjätte stadsport". Illustration: SPRIDD Arkitekter och Ramboll.

Goldin+Senneby vinner upphandlingen om att skapa ny konst till Västlänken. På området runt Station Centralen ska konstnärsduon bygga en sjätte stadsport, som påminner om att Göteborg fortfarande inte är tillgängligt för alla på lika villkor.

Läs mer ”Anti-handikapp: Göteborgs sjätte stadsport – ny konst vid Västlänkens Station Centralen”

Nu kan göteborgare föreslå ny konst till stadens offentliga miljöer

Kollage av statyn Poseidon, staty av Karin Boye och en skiss över ny konst för svensk damfotboll.
Poseidon av Carl Milles, foto Hendrik Zeitler. Karin Boye av Peter Linde, foto Jan Dahlqvist. Skiss av Urd, Skuld och Verdandi - Nornornas port, Camilla Akraka och Linnéa Jonsson, kommande konstgestaltning för damfotboll.

Nu öppnar en ny motionsomgång för Charles Felix Lindbergs donationsfond, där göteborgare kan föreslå platser som ska få en konstgestaltning, trädplantering eller parkanläggning. Motionsomgången är öppen till 1 februari 2024.

Läs mer ”Nu kan göteborgare föreslå ny konst till stadens offentliga miljöer”

Liva Isakson Lundin får uppdraget att ta fram ett förslag på konstgestaltning till Avenyn

Två av Liva Isakson Lundins tidigare offentliga konstgestaltningar: "Standing Waves" i Stockholm, 2022, konstnärligt samarbete med Adèle Essle Zeiss, och "Omväg" i Eslöv, 2021. Foto: Nils Bergendal/Giulia Cairone.

Tidigare i våras utlystes uppdraget att ta fram ett skissförslag på ny konstgestaltning till Avenyn, i samband med att stråket genomgår en omfattande omvandling. Nu är det klart att konstnären Liva Isakson Lundin får det prestigefyllda uppdraget att ta fram konst för stadens paradgata.

Läs mer ”Liva Isakson Lundin får uppdraget att ta fram ett förslag på konstgestaltning till Avenyn”