Éva Mag gör konstgestaltning till idrottshall på Lindholmen

 

© Éva Mag /Bildupphovsrätt 2017
Foto: © Éva Mag, ”Standup”, 2014

I sin konstnärliga praktik arbetar Éva Mag med den föränderliga kroppen som material för att undersöka fysiska och mentala tillstånd. Kroppen är i ständig rörelse, invändigt liksom utvändigt.

Mag menar att det i rörelsen alltid finns en inneboende potential om att våga ta plats och hävda sitt existensberättigande. Genom dans, performance och skulpturala objekt i textil, lera och metall, skapar Mag omfattande rumsliga installationer utifrån ”drivkraften att undersöka och förstå vad som krävs för att kunna ställa sig på egna ben och bli en självständig och ansvarsfull människa.”

På uppdrag av Älvstranden kommer Mag att göra en konstgestaltning till innerväggarna i Santoshallen, en ny idrottshall på Lindholmen som kommer användas av barn och unga från närliggande grund- och gymnasieskolor. Den konstnärliga idén, som presenterades i det vinnande skissförslaget, är att ”gestalta barns sociala utveckling med jaget först, vidare till du, för att slutligen omfatta ett vi.”

Installationen av konstverket på plats i Santoshallen är planerad till februari/mars 2018.

Konstnären Éva Mag (född 1979) bor och är verksam i Stockholm. Hon tog sin masterexamen från Kungliga konsthögskolan 2015 och har sedan dess haft ett flertal separatutställningar samt medverkat i en rad grupputställningar. I sommar är hon aktuell med verket Hinder som är del av grupputställningen Sculpture Motion på Wanås Konst. Tidigare utställningar under 2017 inkluderar Man ska vara snäll mot sig själv på Haninge Konsthall och Att göra kropp på Art Lab Gnesta.

Mer om Éva Mag hittar du här:

https://evamag.se/

Om utställningen Att göra kropp på Art Lab Gnesta

https://youtu.be/Z6b9HICz-g4

Intervju i SVERIGE! om arbetet med verket Hinder för utställningen Sculpture Motion på Wanås Konst. Startar ca 3 min in programmet.

https://www.svtplay.se/video/13563533/sverige/sverige-sasong-14-avsnitt-17?start=auto&tab=senaste

© Éva Mag /Bildupphovsrätt 2017
<pre>Foto:© Éva Mag, ”Arkiv#8”, 2015